BREXIT - efect neaşteptat. Sistem de navigaţie

Marea Britanie studiază posibilitatea de a lansa un sistem propriu de navigaţie prin satelit.

Marea Britanie ar putea dezvolta un sistem propriu de navigaţie prin satelit, ca urmare a faptului că rolul viitor al acestei ţări în cadrul proiectului de dezvoltare a unui sistem european similar este pus sub semnul întrebării după Brexit, informează AFP. 

Prim-ministrul Theresa May a înfiinţat un grup de experţi în inginerie şi din industria aerospaţială, coordonat de Agenţia spaţială britanică, "pentru a dezvolta opţiuni pentru un sistem britanic de navigaţie mondială prin satelit, care ar putea să ghideze rachete şi să alimenteze sateliţi de navigaţie", precizează acelaşi comunicat. 

Echipa astfel numită va studia posibilitatea ca Marea Britanie să furnizeze semnale satelitare atât civile cât şi criptate, capabile să ofere oricărui sistem britanic capacităţi comerciale şi de securitate similare celor oferite de sistemul american GPS, precizează comunicatul. 

[citeste si]

Sistemul de navigaţie ar putea fi lansat în anul 2020

Uniunea Europeană a anunţat că firmele britanice ar putea fi împiedicate să răspundă cererilor de oferte pentru contracte ce vizează Galileo, sistemul european de sateliţi, realizat cu un buget de 10 miliarde de euro şi dezvoltat pentru a rivaliza cu sistemul american GPS. Sistemul european Galileo urmează să devină pe deplin operaţional în 2026. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel