Breivik a făcut salutul nazist înaintea unui proces

Tudor Curtifan / 10 ian 2017 / 18:47 Salveaza PDF Comentarii
Norwegian mass killer Breivik gestures as he arrives in the court room at Oslo Courthouse
Descriere foto: Norwegian mass killer Breivik gestures as he arrives in the court room at Oslo Courthouse

Asasinul în masă Anders Behring Breivik a făcut marți salutul nazist la începutul unui proces prin care statul norvegian încearcă să obțină anularea unei decizii conform căreia i-ar fi încălcat drepturile prin ținerea lui în izolare după ce a masacrat 77 de persoane în 2011.

Breivik, purtând un costum negru și cravată, a făcut salutul nazist cu mâna dreaptă la intrarea în sala de judecată, instalată într-o sală de fitness transformată, în închisoarea unde trăiește într-o celulă cu trei camere.

El a dat în judecată statul norvegian și autoritățile penitenciare în legătură cu restricțiile care i-au fost impuse pe timpul ispășirii pedepsei de 21 de ani de închisoare pentru atacuri.

Breivik a făcut același salut și în martie, în instanța inferioară, care a decis că statul norvegian a încălcat interdicția Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO) privind aplicarea de tratamente 'inumane sau degradante' prin închiderea sa într-un regim de izolare, scrie Agerpres

Marți, judecătorul i-a atras atenția lui Breivik și i-a cerut să se abțină de la a face gesturi similare în viitor.Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.14