Breivik a făcut salutul nazist înaintea unui proces

Tudor Curtifan / 10 ian 2017 / 18:47 Salveaza PDF Comentarii
Norwegian mass killer Breivik gestures as he arrives in the court room at Oslo Courthouse
Norwegian mass killer Breivik gestures as he arrives in the court room at Oslo Courthouse

Asasinul în masă Anders Behring Breivik a făcut marți salutul nazist la începutul unui proces prin care statul norvegian încearcă să obțină anularea unei decizii conform căreia i-ar fi încălcat drepturile prin ținerea lui în izolare după ce a masacrat 77 de persoane în 2011.

Breivik, purtând un costum negru și cravată, a făcut salutul nazist cu mâna dreaptă la intrarea în sala de judecată, instalată într-o sală de fitness transformată, în închisoarea unde trăiește într-o celulă cu trei camere.

El a dat în judecată statul norvegian și autoritățile penitenciare în legătură cu restricțiile care i-au fost impuse pe timpul ispășirii pedepsei de 21 de ani de închisoare pentru atacuri.

Breivik a făcut același salut și în martie, în instanța inferioară, care a decis că statul norvegian a încălcat interdicția Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO) privind aplicarea de tratamente 'inumane sau degradante' prin închiderea sa într-un regim de izolare, scrie Agerpres

Marți, judecătorul i-a atras atenția lui Breivik și i-a cerut să se abțină de la a face gesturi similare în viitor.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.13