Breaza, la un pas de a fi rasă de pe fața pământului - UPDATE

Mihăilești, 24 mai, 2004
Mihăilești, 24 mai, 2004

Traficul feroviar este întrerupt între Câmpina și Comarnic, după ce un vagon cu nitrat de amoniu a luat foc în gara Breaza.

Pericol de explozie într-o gară din judeţul Prahova, după ce au fost semnalate probleme la un tren de marfă. Traficul feroviar este întrerupt între Câmpina și Comarnic.

Un tren de marfă cu 25 de vagoane a fost oprit în gara Breaza de Nord după ce mecanicul locomotivei a observat cum dintr-o garnitură plină cu nitrat de amoniu iese fum. Trenul circula pe direcția Brașov-Ploiești.

Pentru a nu se mai repeta catastrofa de la Mihăilești, din 24 mai, 2004, autorităţile au decis să evacueze locuitorii aflaţi pe o rază de mai multe sute de metri faţă de locul în care intervin acum pompierii.

Comunicatul CFR:

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează au fost sesizate scurgeri de conținut dintr-un vagon al unui tren de marfă. Trenul transportă azot de la Tg. Murel la Ploiești Triaj.

La această oră trenul este oprit între stațiile Comarnic și Campina pentru intervenția ISU și a reprezentanților firmei pentru care efectua transportul. Din motive de siguranță traficul feroviar a fost oprit și s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot intervalul Câmpina – Comarnic. Două trenuri de călători - 15934 și 14038 - staționează temporar în gara Comarnic."

UPDATE 1:

Populaţia din Breaza a fost evacuată pe o rază de un kilometru în zona gării unde se află trenul încărcat cu nitrat de amoniu al cărui vagon fumega, pompierii deschizând containerul şi acţionând pentru inundarea acestuia. Incendiul este localizat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, 56 de persoane au fost evacuate pe o rază de un kilometru, acestea fiind duse cu microbuze şi autospeciale ale inspectoratelor Bucureşti-Ilfov, Braşov, Dâmboviţa şi IGSU la sala de sport din localitate în vederea cazării. Containerul care fumega a fost deschis iar pompierii au acţionat pentru inundarea acestuia.

IGSU informează că peste 70 de pompieri intervin la Breaza, în sprijinul celor din Prahova intervenind şi cei de la ISU Braşov.  

UPDATE 2:

Incendiul a fost lichidat, după o intervenţie ce a durat peste două ore, localnicii care au fost evacuaţi urmând să revină la casele lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel