UPDATE Brazilia: Jair Bolsonaro, înjunghiat. Candida la prezidenţiale

Deputatul de extremă dreapta Jair Bolsonaro, favoritul primului tur al alegerilor prezidenţiale de luna viitoare din Brazilia, a fost operat joi de urgenţă după ce a fost înjunghiat în abdomen la un miting de campanie.

UPDATE

Medicii şi oficiali ai spitalului din Brazilia care se ocupă de candidatul prezidenţial de extremă dreapta Jair Bolsonaro, după ce acesta a fost înjunghiat joi la un miting de campanie, spun că pacientul s-a aflat într-o primă fază în pericol de moarte, iar acum este într-o stare 'gravă, dar stabilă' în urma unei operaţii de două ore, transmite Reuters. Recuperarea deplină a lui Bolsonaro ar putea dura două luni iar acesta va rămâne în spital o perioadă de cel puţin 7-10 zile, au precizat oficiali ai spitalului Santa Casa din Juiz de Fora, statul Minais Gerais, într-o conferinţă de presă. O echipă medicală de elită din Sao Paolo este în drum spre spital pentru a prelua cazul. Un transfer al pacientului nu poate fi avut în vedere 'pentru moment', au precizat medicii spitalului din Juiz de Fora, citaţi de AFP. Conform acestora, Bolsonaro a avut 'trei perforaţii grave la intestin', care i-au provocat o hemoragie internă.

Știrea inițială

Unul dintre fiii săi, Flavio Bolsonaro, deputat de Rio de Janeiro, care a anunţat atacul şi a evocat mai întâi pe Twitter unele 'răni superficiale', a revenit apoi pe contul său: 'Din nefericire, este mai grav decât am crezut'. 'El are perforate ficatul, un plămân şi o parte de intestin. A pierdut mult sânge. Starea sa pare acum că s-a stabilizat. Să ne rugăm pentru el', a scris acesta.

Spitalul din Juiz de Fora, oraşul cu 700.000 de locuitori din statul Minais Gerais (sud-est) unde s-a produs atacul, a dezminţit însă la puţin timp după aceea că ficatul lui Bolsonaro ar fi fost afectat. Potrivit spitalului Santa Casa, citat de site-ul G1, Bolsonaro, 63 de ani, a fost atins la intestin, nu la ficat, iar starea sa este considerată 'stabilă'. Instituţia a mai precizat că pacientul a fost operat de urgenţă.

Suspectul, arestat

Un purtător de cuvânt al poliţiei militare din Minais Gerais a declarat pentru AFP că suspectul, un bărbat de 40 de ani, a fost imediat arestat. Conform mai multor site-uri de ştiri, agresorul ar fi un fost militant al partidului de stânga PSOL şi ar fi spus că a acţionat 'în numele Domnului'. Imaginile tv au arătat că atacul a avut loc atunci când Bolsonaro, într-un tricou galben şi purtat pe umeri de simpatizanţi, saluta mulţimea pe o stradă aglomerată din Juiz de Fora.

AFP menţionează că incidentul este unul rar într-o campanie prezidenţială din Brazilia şi că Bolsonaro, în calitate de candidat, beneficia de protecţie din partea poliţiei. Mare admirator al dictaturii militare (1964-1985) şi un obişnuit al derapajelor rasiste, misogine sau homofobe, Jair Bolsonaro conduce detaşat în intenţiile de vot pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale (22%), după cum a indicat un prim sondaj realizat după invalidarea candidaturii fostului preşedinte Luis Inacio Lula da Silva, considerat până acum mare favorit în ciuda condamnării sale la 12 ani de închisoare pentru corupţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel