Urmărește emisiunea live


Brazilia, în topul celor mai mari economii ale lumii

Brazilia a devenit a șasea economie a lumii, potrivit unui raport al Centre for Economics and Business Research (CEBR), depășind astfel  economia Marii Britanii.

De asemenea, în următorii ani, Marea Britanie ar putea cădea până pe locul opt în topul celor mai mari economii ale lumii, pe fondul dezvoltării accelerate a unor economii precum cea a Federaţiei Ruse şi a Indiei. Ca majoritatea economiilor, cea indiană se confruntă acum cu o inflaţie mare şi o scădere a ritmului de creştere a PIB, dar forţa de muncă încă ieftină şi din ce în ce mai bine calificată, în special în sectoare precum IT, servicii şi ingineria ar putea să o ducă în câţiva ani până pe locul al cincilea în topul celor mai mari economii globale. După încă zece ani în care va fi principalul furnizor de petrol şi de gaze naturale al Europei, Federaţia Rusă ar putea urca până pe locul al patrulea în acest clasament.

Brazilia are o populație de 200 de milioane de oameni. În trimestrul al treilea al anului, economia Braziliei a înregistrat o creștere de doar 2,1%, dar experții estimează că viitoarele competiții găzduite de Brazilia, Campionatul Mondial de Fotbal în 2014 și Jocurile Olimpice în 2016, vor impulsiona creșterea economică în perioada următoare.

Raportul centrului de cercetare economică arată că economia Marii Britanii o va depăși pe cea a Franței, până în 2016, iar economia zonei euro se va contracta în 2012 cu 0,6% "dacă problemele din zona euro se vor rezolva", și cu 2%, dacă nu se găsește o soluție la criza datoriilor suverane.

Potrivit analizei CEBR, țările europene înregistrează un regres, în timp ce economiile țărilor asiatice sunt pe un trend ascendent.

Rusia a avansat și ea în clasament - locul nouă în 2011 - și ar putea ajunge pe locul a patrulea până în 2020, în timp ce India, a zecea economie a lumii anul acesta, ar putea urca pe locul cinci până în 2020. Asta în timp ce Germania ar cădea de pe patru în 2011 pe șapte în 2020, Marea Britanie de pe șapte pe opt, iar Franța, de pe locul cinci pe nouă.

Topul celor mai mari economii din lume în 2010, conform datelor Fondului Monetar Internaţional

1. Statele Unite

2. China

3. Japonia

4. Germania

5. Franţa

6. Marea Britanie

7. Brazilia

8. Italia

9. India

10. Canada

Sursă: FMI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel