Brazilia: Ignacio Lula, la eliberarea din închisoare: Voi continua să lupt

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a fost pus în libertate și a fost aclamat la ieşirea sa din închisoare la Curitiba (sud) de o mulţime de militanţi de stânga cărora le-a promis "că va continua să lupte" pentru poporul brazilian, relatează AFP.

Luiz Inacio Lula da Silva a fost eliberat la finalul săptămânii trecute, la o zi după o decizie a Curţii Supreme care afectează mii de deţinuţi, la peste un an şi jumătate de la încarcerarea sa.

Purtând o vestă de culoare închisă peste un tricou, Lula, 74 de ani, a ieşit pe jos, zâmbind alături de noua sa parteneră, sociologa Rosangela da Silva, îmbrăţişând călduros simpatizanţi şi salutând mulţimea cu pumnul ridicat.

Mii de militanţi l-au aclamat, unii cu ochii în lacrimi, în faţa sediului poliţiei federale din Curitiba, unde ispăşea o pedeapsă de opt ani şi zece luni de închisoare pentru corupţie.

Combativ, el s-a adresat mulţimii cu vocea sa răguşită. "Voi continua să lupt pentru a îmbunătăţi viaţa poporului brazilian", a spus el, atacând de la început guvernul preşedintelui de extremă dreaptă Jair Bolsonaro, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel