Urmărește emisiunea live


Brazilia: Fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, ÎMPIEDICAT să se PREDEA

Catuse
Catuse

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a fost împiedicat sâmbătă de susţinători să se predea poliţiei, potrivit jurnaliştilor AFP prezenţi la Sao Bernardo do Campo. 

Lula a putut ieşi din sediul sindicatului metalurgiştilor şi a intrat în maşina sa, dar simpatizanţi de stânga, vizibil opozanţi ai plecării liderului lor către oraşul Curutiba şi închisoare, au împiedicat vehiculul să demareze, forţându-l astfel pe fostul preşedinte să se reîntoarcă în clădire. 

Luiz Inacio Lula da Silva, 72 de ani, nu s-a prezentat vineri la termenul stabilit de un judecător pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea de 12 ani şi o lună pentru corupţie. 

A depăsit termenul-limită 

El trebuia să ajungă la sediul poliţiei federale din Curitiba (sud) până la orele 17.00 (20.00 GMT), dar a rămas în mijlocul partizanilor săi, la peste 400 de kilometri depărtare, la sediul sindicatului metalurgiştilor din Sao Bernardo do Campo, în apropiere de Sao Paolo. 

Fostul preşedinte al Braziliei din perioada 2003-2010 respinge toate învinuirile aduse, pe care le pune pe seama unui complot ce urmăreşte să-l împiedice să candideze la alegerile prezidenţiale din octombrie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel