Brazilia. Deputata care a adoptat 50 de copii, acuzată că și-a asasinat soţul

Flordelis și soțul ei  Foto: Facebook via em.com.br
Flordelis și soțul ei Foto: Facebook via em.com.br

Flordelis dos Santos, o deputată braziliană în vârstă de 59 de ani, cunoscută pentru adoptarea a 50 de copii defavorizaţi, a fost acuzată că și-a asasinat în 2019 a soţului, a anunţat luni parchetul, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Pastorul evanghelic, Anderson do Carmo, a fost împuşcat cu aproximativ treizeci de gloanţe în iunie anul trecut, la vârsta de 42 de ani, în garajul casei cuplului din Niteroi, lângă Rio de Janeiro.

"Flordelis a orchestrat omuciderea", i-a convins pe unii dintre fiii săi să-l execute şi a susţinut că a fost un jaf care s-a terminat rău, a declarat parchetul din Rio într-un comunicat, după punerea sub acuzare a acestei cântăreţe evanghelice, 59 de ani.

Înainte, ea a încercat de cel puţin şase ori să otrăvească mâncarea sau băutura soţului ei.

Potrivit anchetatorilor, Flévio dos Santos Rodrigues, fiul biologic al lui Flordelis, l-a împuşcat pe Anderson, cu un pistol achiziţionat de Lucas César dos Santos, fiul adoptiv al cuplului. Ambii sunt în închisoare de un an.

Anderson ar fi fost ucis pentru că avea un control riguros asupra finanţelor familiei şi nu era de acord ca cei apropiaţi lui Flordelis să fie trataţi mai bine decât ceilalţi membri ai familiei mari.

În total, sunt 11 acuzaţi care vor trebui să răspundă în faţa instanţei, între care Flordelis - care va putea fi arestată dacă imunitatea sa parlamentară este ridicată.

"Deputata este foarte perturbată de tot ceea ce se întâmplă, deoarece este nevinovată", a spus avocatul ei, citat de presa locală. I s-a interzis să părăsească teritoriul.

"Ancheta a arătat că toată imaginea sa de altruism şi morală nu a fost decât un mijloc pentru a ajunge la o poziţie financiară şi politică", a afirmat la TV Globo comisarul Allan Duarte, de la Poliţia Civilă din Niteroi.

Născută într-o favelă din Rio, mama cartierelor defavorizate a avut patru copii cu Anderson, apoi a adoptat 50 de bebeluşi, copii sau adolescenţi vulnerabili şi a fondat o comunitate evanghelică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel