Brazilia: Incendiu într-un parc naţional turistic din nord-estul ţării

[] []

22 oct 2019 / 07:00
Salveaza PDF Comentarii

Un incendiu de amploare medie a afectat parcul turistic Chapada Diamantina, au anunţat luni pompierii din statul Bahia, situat în nord-estul Braziliei, informează AFP.

Nu se cunoaşte dimensiunea suprafeţei afectate de incediu, care nu este controlat, dar flăcările au ajuns deja în zonele protejate, conform informaţiilor furnizate de serviciul de comunicare al pompierilor locali. Au fost mobilizaţi treizeci de pompieri şi avioane de stingere a incendiilor.

Pompierii au început să să lupte cu flăcările începând de sâmbătă, când incendiul ameninţa localităţile Rio de Contaz şi Livramento de Nossa Senhora, în afara unei zone situate între trei municipalităţi. Originea incendiului nu a fost identificată deocamdată.

Conform aprecierilor unui conducător al pompierilor, Alvaro Serrao, 'aproximativ 95% din incendiile de pădure din Brazilia sunt provocate de mâna omului (...). căldura este un factor care influenţează, dar cauzele ţin de acţiunea omului'.

În prezent, în statul Bahia este sezonul uscat, marcat de incendii, în general, dintre care o parte este declanşată de producătorii locali care doresc să elibereze terenul pentru a-l putea cultiva. Chapada Diamantina este o destinaţie turistică cunoscută pentru marea sa biodiversitate şi se întinde pe o suprafaţă de 152.000 de hectare, informează Agerpres. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28