EXCLUSIV  Brâul Maicii Domnului a fost adus la București, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou. Ce nu s-a văzut la televizor / galerie foto

Brâul Maicii Domnului a fost adus la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală.

Brâul Maicii Domnului, de la Mănăstirea Kato Xenia (Grecia), a fost adus în pelerinaj, în perioada 4-7 decembrie, la Biserica Sfântul Gheorghe-Nou, cu ocazia prăznuirii hramului de iarnă al acestui locaş, sărbătorit de Sfântul Nicolae.

"Surpriză duhovnicească deosebită pentru credincioşii din Bucureşti şi pentru pelerinii din întreaga ţară! Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, de la mănăstirea Kato Xenia, Episcopia de Volos din Grecia, va fi adus în pelerinaj la biserica Sfântul Gheorghe-Nou din Bucureşti, în perioada 4-7 Decembrie 2022!", informează un comunicat postat pe pagina de Facebook al Bisericii Sfântul Gheorghe-Nou.

Primirea sfântului odor a avut loc loc duminică, 4 decembrie, la ora 9,00, iar acesta se mai află în sfântul locaş, alături de mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae, până pe data de 7 decembrie, ora 22,00.

Potrivit tradiţiei Bisericii Ortodoxe, cinstitul Brâu al Maicii Domnului a fost ţesut din fire de cămilă de însăşi Fecioara Maria, informează Agenţia Basilica a Patriarhiei Române (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  De ce este Sfântul Nicolae important pentru copii. Dan Ciachir: Personalitate complexă. Aceasta este latura sa cunoscută, dar nu trebuie să umbrească și celelalte calități

Fotografii exclusive din data de 7 decembrie 2022

Având în vedere că în mass media s-au vehiculat timpi de așteptare foarte mari pentru a atinge raclele cu relicvele creștine, am mers și ne-am așezat la coadă, care se întindea până la intrarea din spate în curtea bisericii, miercuri, 7 decembrie 2022. Durata dintre momentul în care ne-am așezat la coadă, ora 11:50 și momentul în care am ajuns la sfintele racle, ora 12:30, a fost de doar 40 de minute.

De asemenea, ținem să precizăm că majoritatea credincioșilor s-au comportat exemplar, nu au existat îmbrânceli și nici evenimente nefericite. Din contră, mulți dintre aceștia au venit și ne-au servit cu diferite merinde, de la covrigi și până la bomboane mentolate, spre a ne mai alina încercarea de a sta în frig și burniță, la 4 grade Celsius, pentru a ajunge în fața sfintelor racle.

Vă prezentăm fotografii exclusive din ultima zi de pelerinaj la Brâul Fecioarei Maria și la mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel