Brățările de monitorizare electronică a infractorilor au fost autorizate prin Lege

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Legea care prevede că agresorii vor purta brățări electronice a intrat în vigoare vineri.

Utilizarea brățărilor electronice pentru monitorizarea prin GPS în cadrul unor proceduri penale a fost aprobată ieri prin Lege. Asta înseamnă că dacă o persoană aflată în arest la domiciliu părăsește imobilul sau nu respectă condițiile de deplsare impuse, se va considera evadare, anunță Antena 3. 

Totodată, Poliția are misiunea de a captura persoana inculpată și de a o preda organelor competente, mai precizează sursa citată.

Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME) va deveni operațional anul viitor, dar până atunci se va aplica în sistem pilot pentru cazurile de violență domestică.  

SIME este un ansamblu de sisteme informatice dedicate, aplicaţii, echipamente şi reţele de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, precum şi de dispozitive electronice de supraveghere, destinat monitorizării electronice în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale.

Dispozitivul electronic de supraveghere mobil se montează pe glezna persoanelor supravegheate. Prin excepţie, acest dispozitiv se montează pe braţul persoanei atunci când montarea pe gleznă nu este fizic posibilă sau este contraindicată medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel