Brașovean, OBLIGAT de instanță să își lase copilul în vacanță. Se speriase de coronavirus

Rodica Mitu / 11 feb 2020 / 15:32 Salveaza PDF Comentarii

Un bărbat din Brașov e obligat de instanță să își lase fiul să plece în vacanță cu mama lui.  

O femeie din Brașov a cerut magistraților Judecătoriei Brașov să poată pleca în vacanță cu fiul ei. Femeia a cumpărat biletele pentru o vacanță, însă tatăl copilului, de care este despărțită, nu a vrut să accepte, astfel că ea a cerut rezolvarea acestei situații în instanță.

Femeia a depus o cerere prin care tatăl să fie obligat să își dea acordul.

Copilul este în custodia celor doi, iar potrivit întelegerii, trebuie să își exprime acordul notarial atunci când copilul părăsește țara, „cu condiția de a-și comunica reciproc data plecării, destinația, perioada și data întoarcerii în țară", se arată în motivarea instanței.

Femeia a arătat în instanță că a cumpărat biletele pentru această vacanță anul trecut, că fiul său a fost entuziasmat de călătorie, dar și că abia după ce a făcut plata a aflat că în acest an școlar nu va mai fi vacanță în februarie.

La primul termen de judecată, tatăl copilului a spus că a fost informat despre vacanța programată, dar nu i-au fost date detalii despre locul în care va sta copilul sau date exacte. Bărbatul a invocat și faptul că băiatul este elev în clasa pregătitoare, dar și „epidemia de coronavirus ce s-a răspândit la nivel mondial".

Instanța a decis să admită cererea femeii și l-a obligat pe tată să își dea consimțământul, notează Mediafax. Decizia nu este definitivă.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28