Braşov: Ziua Multiculturalităţii şi Junior Music Fest - în weekend

Braşovenii şi turiştii vor putea obţine, şi în acest an, sâmbătă, "vize" de o zi pentru ţări europene, dar şi exotice, în cadrul Festivalului Ziua Multiculturalităţii, un eveniment aflat la a şaptea ediţie, organizat de Centrul Regional de Integrare pentru Străini din Braşov.

Evenimentul, care se va desfăşura în Piaţa Sfatului, reuneşte în acest an reprezentanţi ai 24 de ţări din întreaga lume, din afara Uniunii Europene, stabiliţi în Braşov, care, împreună cu membri ai ambasadelor statelor lor în România, vor oferi publicului muzica, dansurile şi cântecele tradiţionale, obiceiuri culturale, pictură tradiţională, prezentări de ţară şi de costume, tradiţii şi expoziţii culturale, conform unei informări a Primăriei Braşov, care sprijină organizarea evenimentului.

Vizitatorii la eveniment vor primi câte un "paşaport", iar de la fiecare stand de ţară vor putea obţine "vize" direct de la cetăţenii străini din Filipine, Nigeria, Tunisia, Ecuador, Venezuela, Ucraina, Republica Dominicana, Cuba, Siria, Peru, Iran, Republica Moldova, Zimbabwe, Columbia, Mexic, India, Chile, Zambia, Turcia, China, Japonia, Coreea de Sud, Iordania, Maroc.

Bugetul evenimentului se ridică la aproape 60.000 de lei, din care peste 47.000 au fost asiguraţi de Primărie prin ghidul de finanţare al proiectelor culturale.

De asemenea, în weekend, la Braşov, se va desfăşura a cincea ediţie a Junior Music Fest, festival de muzică pop pentru copii şi adolescenţi, organizat de Asociaţia Kids Music Production, în parteneriat cu municipalitatea.

În concursul festivalului s-au înscris peste 120 de concurenţi din întreaga ţară, care vor fi jurizaţi de Aurelian Temişan, Luminiţa Anghel, Monica Davidescu, Ciro de Luca şi Nicole Cherry. Evenimentul se va desfăşura la Sala Patria-Filarmonica Braşov, în prima zi, sâmbătă urmând să aibă loc concursul, iar duminică - gala laureaţilor şi recitalurile membrilor juriului.

Primăria Braşov sprijină şi organizarea acestui eveniment, cu suma de aproximativ 35.000 de lei, valoarea totală a proiectului ridicându-se la aproximativ 49.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel