Braşov: Reprezentanţi ai CJ şi ai Lufthansa au discutat despre proiectul aeroportului de la Ghimbav

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a discutat cu o delegaţie din partea companiei aeriene Lufthansa despre posibilitatea deschiderii unor rute aeriene pe viitorul aeroport braşovean, în construcţie la Ghimbav, către HUB-uri din întreaga lume, precum şi a unor zboruri directe către destinaţii importante din Europa, se arată într-un comunicat remis miercuri, AGERPRES, de CJ Braşov.

"Vizita oficialilor de la Lufthansa şi interesul companiei pentru proiectul AIBG (Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav) ne onorează. Oaspeţii au fost încântaţi că suntem deschişi să implementăm noile tehnologii în construcţia aeroportului, având în vedere că luăm în calcul posibilitatea realizării unui turn de control virtual în locul unuia clasic. În Germania, turnul virtual este o tehnologie deja utilizată, urmând să fie implementată pe scară largă, iar faptul că ne-am documentat pe această temă inclusiv la Leipzig, unde operează un asemenea turn, i-a impresionat. Sperăm ca Lufthansa să se numere printre operatorii Aeroportului Internaţional Braşov", a declarat preşedintele CJ Braşov Adrian Veştea, potrivit comunicatului citat.

Sursa citată a mai menţionat că, având în vedere legătura istorică a Braşovului cu Germania, prin prisma comunităţii săseşti din judeţ, s-a discutat despre inaugurarea unor rute către mai multe oraşe germane.

Delegaţia din cadrul Grupului Lufthansa i-a avut în componenţă pe Peter Pullem, directorul pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, şi Zlatko Zlatic, directorul general pe România şi Republica Moldova şi a fost însoţită de consilierul local Cristian Macedonschi (FDGR).

Oficialii Lufthansa au fost interesaţi nu numai de stadiul proiectului AIBG, ci şi de potenţialul economic şi turistic al judeţului Braşov, precum şi de domeniile educaţionale dezvoltate în mediul universitar braşovean, a mai menţionat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel