Braşov: Primăria mai cumpără două ratracuri pentru bătătorit zăpada în Poiană; investiţia - 4 milioane lei

Primăria municipiului Braşov vrea să achiziţioneze două maşini pentru bătătorit zăpada, de tip Ratrac, în acest sens lansând o licitaţie, cu o valoare estimată a investiţiei de 4 milioane de lei, dotările contribuind, alături de cele patru pe care deja le deţine, la creşterea calităţii amenajării pârtiilor din Poiană, a informat, joi, biroul de presă al instituţiei, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, lucrările de pregătire a pârtiilor şi de verificare a instalaţiilor de producere a zăpezii şi a celor de transport pe cablu ar putea fi finalizate până la sfârşitul săptămânii viitoare, domeniul schiabil fiind pregătit pentru noul sezon 2019-2020.

"Şi în acest an vom termina la timp pregătirile pentru sezonul de schi. Deja au fost montate plasele şi saltelele de protecţie, a fost verificată instalaţia de producere a zăpezii artificiale, tunurile mobile sunt deja pe poziţii, la instalaţia de transport pe cablu mai trebuie făcute încercările de transport cu sarcină de greutate. Pentru a creşte eficienţa pregătirii pârtiilor, dar şi pentru a creşte calitatea acestora, am demarat procedura de achiziţie a încă două ratracuri, cu o valoare estimată a investiţiei de aproape 4 milioane de lei. Având în vedere că dintre ratracurile existente 3 sunt deja verificate şi funcţionale, iar al patrulea va fi funcţional începând cu sfârşitul acestei luni, sper ca, încă din acest sezon de schi, amenajarea celor 25 de kilometri de pârtie să se facă cu 6 ratracuri. Acest lucru este încă o garanţie că şi în acest sezon cele mai bune pârtii din România vor fi tot la Braşov", a declarat primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, conform sursei citate.

Până în prezent, au fost finalizate lucrările de revizie a instalaţiilor de produs zăpadă artificială, au fost montate sistemele de protecţie (saltele şi garduri fixe) - 120 saltele pe lăncii, 10 saltele pe tunurile fixe şi aproximativ 1.000 de metri de plase de protecţie fixe, iar tunurile mobile au fost aşezate pe poziţii.

De asemenea, au fost efectuate reviziile maşinilor de amenajat pârtiile.

Lacul de acumulare este plin în proporţie de 95% şi, în acest moment, se află în proces de umplere, procedură care va fi finalizată în jurul datei de 25 noiembrie.

Conform reprezentanţilor Primăriei Braşov, dacă săptămâna viitoare vor fi condiţii meteo propice, instalaţiile de producere a zăpezii artificiale ar putea fi pornite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel