Braşov: Protest în faţa Prefecturii în legătură cu tragedia de la clubul Colectiv şi moartea agentului Gigină

Câteva sute de persoane protestează marţi seara, începând cu ora 18,00, lângă Prefectura Braşov, aceştia cerând demisia vicepremierului Gabriel Oprea în legătură cu cazul poliţistului Bogdan Gigină şi a primarului sectorului 4 din Bucureşti, Cristian-Popescu Piedone, cu privire la incendiul din clubul Colectiv.

'În primul rând m-am gândit la faptul că avem nevoie să punem presiune civică pe factorii decizionali din România, de la nivel central şi local, ca asemenea evenimente tragice, moartea poliţistului Gigină şi evenimentele de la Colectiv, să nu se mai întâmple, adică abuzurile de putere şi corupţia să iasă uşor, uşor din sistemul politic. Este foarte important ca din acest moment noi, cei prezenţi aici în stradă şi ceilalţi oameni care ies în alte oraşe, să pună presiune civică reală, sinceră, fără nici un fel de interes, astfel ca lucrurile în această ţară să se schimbe. Suntem siguri că nu se vor schimba în 24 de ore, dar revendicările mele, a celui care a iniţiat acest protest, sunt demisia primarului Piedone în ograda căruia s-a întâmplat tragedia de la Colectiv, şi a generalului Oprea care, bineînţeles, a folosit abuziv coloana oficială din cauza căruia a murit un om', a declarat jurnaliştilor Radu Hossu, organizatorul protestului a cărui mobilizare s-a făcut pe Facebook, informeză Agerpres.

Protestatarii au scandat 'Demisia, demisia', 'Piedone nu uita, te aşteapă DNA', 'Solidaritate', 'Jos corupţii'. Cei prezenţi la protest au aprins candele lângă unul dintre zidurile Prefecturii şi au intonat Imnul Naţional, apoi au plecat în marş spre Piaţa Sfatului unde au stat 10 minute, după care au coborât pe str.Mureşenilor, bulevardul Eroilor, la Prefectură. Protestul se desfăşoară fără incidente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel