Braşov: Protecţia Consumatorului a dat amendă şi a închis atelierul transportatorului găsit cu probleme

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov a amendat firma de transport călători, ale cărei autobuze au fost miercuri controlate, cu suma de 15.000 de lei şi a luat măsura opririi activităţii atelierului în care erau reparate autobuzele transportatorului, a informat, joi, şeful comisarilor braşoveni, Sorin Susanu, şef al Corpului de Control al ANPC.

'Precizez că această măsură este doar o mică parte din controlul efectuat la firma de transport. Pentru celelalte aspecte continuăm cercetările şi am extins aceste verificări', a afirmat Susanu. Autobuzele uneia dintre firmele de transport călători, care deserveşte cea mai mare parte a traseelor din judeţul Braşov, prezintă deficienţe extrem de grave care pot pune în pericol sănătatea şi viaţa consumatorilor, a declarat miercuri, în urma unui control efectuat de comisarii braşoveni de la Protecţia Consumatorului, şeful Corpului de Control al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Sorin Susanu.

Conform acestuia, autobuzele firmei respective sunt într-o stare avansată de degradare, cu anvelope uzate extrem, au scaune uzate, transportă mai mulţi călători decât numărul de scaune amenajate şi opresc în locuri neautorizate, neamenajate corespunzător pentru coborârea persoanelor, trusele medicale sunt expirate, unele fiind dotate cu produse în anul 2000, şi lipsesc stingătoarele. Nici starea tehnică a acestor vehicule nu este mai bună - piese recondiţionate, şuruburi la roţi sudate, iar staţia de alimentare cu combustibil este extrem de veche, necorespunzătoare, a susţinut sursa citată.

Mai mult, şoferul unui autobuz care circulă pe ruta Râşnov-Braşov, şi în care au fost descoperite circa 20 de persoane în plus faţă de numărul de locuri existente pe scaune, majoritatea elevi navetişti, a recunoscut că este o practică obişnuită ca zilnic să transporte mai multe persoane. Conform şefului CRPC Braşov, controlul s-a desfăşurat atât pe traseele autobuzelor, cât şi în autogări şi ar fi existat anterior şi sesizări privind această companie, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel