Braşov: Primăria Codlea va cumpăra biciclete electrice angajaţilor; viceprimarul liberal dă un exemplu şi merge cu bicicleta personală

Viceprimarul municipiului Codlea, Erwin Albu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că, până la sfârşitul anului, Primăria va achiziţiona pentru a pune la dispoziţia angajaţilor un număr de patru biciclete electrice, edilul liberal precizând că el însuşi foloseşte bicicleta personală pentru a da un exemplu.

 Conform lui Albu, pe lângă cele 4 biciclete electrice, care vor fi folosite în sistem 'bike sharing', vor mai fi achiziţionate, la solicitarea angajaţilor Direcţiei de Asistenţă Socială, şi altele trei clasice, valoarea totală a achiziţiei fiind de 30.000 de lei. Viceprimarul din Codlea a precizat că bicicletele ar trebui să ajungă până la sfârşitul anului, procedurile de achiziţie urmând să fie demarate în scurt timp. Totodată, Albu a menţionat că, în zilele următoare, în pofida condiţiilor meteo, va începe marcarea pistei pentru biciclete în zona centrală a municipiului, pe DN 1, urmând ca până la primăvara viitoare să fie amenajate şi alte rute pentru acest mijloc de deplasare. De asemenea, municipalitatea din Codlea urmează să inaugureze prima staţie de încărcare a maşinilor electrice, care va fi amplasată în centrul oraşului, tot pe DN 1. Potrivit viceprimarului Erwin Albu, acestea sunt doar câteva măsuri luate de municipalitate în contextul poluării accentuate cu care se confruntă Codlea şi în condiţiile în care, la o populaţie de 20.000 de locuitori, există 9.000 de vehicule, din care 7.000 de autoturisme. 

Sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel