Braşov: Exerciţiul multinaţional 'Resolute Castle 19' s-a încheiat la Cincu

[] []

31 iul 2019 / 15:56
Salveaza PDF Comentarii

Exerciţiul multinaţional 'Resolute Castle 19' s-a încheiat, miercuri, la baza militară Cincu, din judeţul Braşov, cu acest prilej având loc o ceremonie la sediul Centrului Naţional Instruire Întrunită (CNIÎ) 'Getica'.

La activitatea de pregătire 'Resolute Castle 19', care a început la finalul lunii aprilie au participat structuri de geniu din Forţele Terestre Române, Garda Naţională a statului Carolina de Sud/SUA şi Batalionul 101 Geniu, Dutch Army/Olanda. Pentru al cincilea an consecutiv, Brigada 10 Geniu 'Dunărea de jos', sprijinită de structurile de geniu din cadrul Diviziilor 2 şi 4 Infanterie, execută lucrări de dezvoltare a infrastructurii şi a bazei materiale pentru instrucţie în CNIÎ 'Getica'.

'Lucrările dezvoltate prin intermediul exerciţiului 'Resolute Castle' reprezintă un proiect în cadrul European Reasurance Initiative (ERI) executat de către partenerul american, în cooperare cu structuri de geniu din cadrul Forţelor Terestre Române. Schimbul de experienţă, prin utilizarea de către militari a procedurilor specifice de lucru, operarea în comun a tehnicii de geniu şi executarea după un proiect unic a lucrărilor, constituie exemplul perfect pentru a defini ceea ce numim standardizarea instrucţiei în cadrul forţelor NATO', a precizat, într-un comunicat, Ministerul Apărării Naţionale. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26