Există câteva aspecte de care trebuie să ținem cont și care ne ajută să ne dăm seama dacă brânza pe care dorim să o cumpărăm este contrafăcută sau nu.
Primul indiciu este preţul. Întotdeauna, o brânză contrafăcută va fi mult mai ieftină decât una făcută din lapte.
Culoarea produsului. O brânză făcută din grăsimi vegetale va fi mai albă, decât una obţinută din lapte. De asemenea, brânza din grăsimi vegetale este mai compactă şi mai moale, pe când cea din lapte este mai aerata, scrie doctorulzilei.ro.
Brânză netedă. Dacă nu există orificii de aer în interior, brânză este falsificată cu clorura de calciu.
Clorura întăreşte produsul.
Pusă la desărat. Dacă laptele nu a fost de calitate, se va înmuia. Brânza adevaratat nu va avea niciodată consistenta untului.
Dacă punem o bucată de brânză la fiert şi se dizolvă, înseamnă că nu conţine lapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu