Brândușa Predescu, purtătorul de cuvânt al MAE, demisă

Purtătorul de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu, a fost demisă, miercuri, de către ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Este prima sancțiune în urma gafei, când ministrul Bogdan Aurescu i-a înmânat omologului său german o broşură pe a cărei copertă era harta României şi harta Franţei, aceasta din urmă acoperită de steagul Germaniei. Broşura, dedicată aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice între cele două state, a fost realizată de Agerpres.

În urma analizării modului în care s-a ajuns la acest "regretabil incident", ministrul Afacerilor Externe a decis eliberarea din funcţie a purtătorului de cuvânt al MAE, care a gestionat, în relaţia cu Agerpres, problematica materialului în cauză.

Citește și: Gafă diplomatică rușinoasă la MAE în timpul vizitei ministrului german de Externe

"MAE reaminteşte că broşura, în variantă tipărită, a fost predată de Agerpres la MAE în dimineaţa zilei de 9 martie a.c., în cursul derulării vizitei oficialului german la Bucureşti. MAE reaminteşte, de asemenea, că, ulterior semnalării către Agerpres a erorii de pe coperta materialului, Agerpres şi-a asumat public greşeala tehnică şi a cerut scuze pentru aceasta", se mai arată în comunicat.

 Brânduşa Predescu, diplomat de carieră cu o experienţă de 20 de ani în Ministerul Afacerilor Externe, a fost numită în luna mai 2013 în funcţia de purtător de cuvânt al MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel