Brăila: Tinerii acuzați că ar fi violat o fată de 10 ani, puși în libertate

Răsturnare de situație în cazul violului de acum 2 luni în cartierul brăilean Vidin, în care victima a fost o fată de 10 ani. Cei doi tineri de 20 și de 30 de ani reținuți pentru viol au fost eliberați, după ce au apărut noi probe. 

Tinerii au fost eliberați în urma unei decizii a Judecătoriei Brăila. Asta deși ei au recunoscut că au violat victima de mai multe ori, după ce au întâlnit-o pe stradă. Reprezentanții Judecătoriei susțin că decizia a fost luată după ce anchetatorii au descoperit probe noi care au dus demonstrarea nevinovăției celor doi. În timpul procesului se va stabili de ce au acceptat tinerii să semneze declarațiile incriminatoare, una dintre variante fiind că au făcut-o la presiunea anchetatorilor, relatează Mediafax.

„Pot să vă confirm că au fost eliberați la propunerea Parchetului. Despre presiuni nu am informații, dar cu siguranță se va afla ce s-a întâmplat. În acest dosar au apărut împrejurări noi, după arestarea preventivă a celor doi”, a explicat, pentru Mediafax, reprezentanta Judecătoriei Brăila, Georgiana Streche.

Procurorii au deschis noi piste

După ce Judecătoria Brăila a decis să-i pună în libertate pe cei doi tineri, procurorii au deschis noi piste care au dus la arestarea preventivă a unei persoane. Identitatea acesteia nu a fost încă dezvăluită, din motive care au legătură cu ancheta penală.

Violul s-ar fi produs la sfârșitul lunii noiembrie. Fata de 10 ani a fost acostată pe stradă de doi necunoscuți care au convins-o să meargă într-o locuință. Aici, prin violență, ar fi fost obligată să întrețină raporturi sexuale cu aceștia, violul fiind confirmat de medicii de la Spitalul Județean Brăila. La scurt timp de la primirea sesizării, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au anunțat că au reușit să-i identifice și să-i depisteze pe cei doi agresori care ulterior s-au dovedit a fi nevinovați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel