Bradul de Crăciun la Vatican, amplasat în piaţa Sfântul Petru

Tradiţionalul brad de Crăciun de la Vatican a fost amplasat joi în piaţa Sfântul Petru.

Un exemplar de brad roşu ce provine dintr-o pădure din nord-estul Italiei a fost instalat joi în piaţa Sfântul Petru din Roma, pentru a deveni tradiţionalul brad de Crăciun care este amplasat în fiecare an în acest spaţiu emblematic pentru religia catolică, informează AFP.

Bradul va fi împodobit cu un sistem de iluminat cu consum energetic scăzut, pe 7 decembrie. 'Pentru mine, e foarte distractiv, pentru că eu vin din Australia, unde noi sărbătorim Crăciunul pe plajă', a declarat Peter, un turist australian. El s-a declarat 'privilegiat' că a putut 'să vadă acest magnific brad de Crăciun'.

Scena Naşterii Domnului, din nisip

Patru sculptori - un american, un rus, un olandez şi un ceh - colaborează pentru a crea o lucrare ce va ilustra Scena Naşterii Domnului, cu ajutorul a 700 de tone de nisip, un dar venit tot din nordul ţării, din regiunea munţilor Dolomiţi.

Scena Nativităţii va fi finalizată în următoarele două săptămâni, însă va rămâne ascunsă sub o prelată, înainte de inaugurarea ei oficială pe 7 decembrie. Sculptura va respecta regulile unei tradiţii foarte vechi care îşi are originea în oraşul Jesolo, aflat în apropiere de Veneţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel