Brădișteanu, în mijlocul unei conspirații. Percepția, literă de lege

bradisteanu
bradisteanu

Lumea Justiției atrage atenția asupra acuzațiilor aduse medicului Șerban Brădișteanu, cel care l-a tratat pe Adrian Năstase când a încercat să se sinucidă. Sursa menționată subliniază că rechizitoriul, prin care procurorii DNA l-au trimis în judecată pe doctorul Brădișteanu, se bazează pe declarația polițiștilor, dar și pe percepția anchetatorilor. Un alt motiv de trimitere în judecată, pe lângă internarea și tratatea rănii lui Adrian Năstase, a fost transmiterea de informații către presă. 

Conspirația

Luju scrie că rechizitoriul, pe baza căruia Șerban Brădișteanu a fost trimis în judecată pentru favorizarea infractorului, este o conspirație pusă la cale de către un fost secretar de stat din Guvernul Năstase și un fost secretar al PCR, Emanuel-Dănuț Georgescu. Brădișteanu a fost trimis în judecată în 5 decembrie 2012, ziua în care Curtea de Apel București a hotărât că cele șase zile în care Adrian Năstase a fost internat se scad din pedeapsa de doi ani, primită în dosarul "Trofeul Calității".

Ce spune polițiștul 

Unul dintre polițiștii martori a declarat că medicul Brădișteanu l-a luat pe Adrian Năstase, după ce a fost examinat cu computerul tomograf, și l-a dus la ATI-Cardiologie, unde oamenii legii nu au putut intra. Polițistul menționat a adăugat că familia fostului premier avea trecerea liberă, iar oamenii legii erau paznici.

Ce scriu procurorii și cum îi contrazice legea

Procurorii au mai scris că ei cred că Adrian Năstase trebuia internat la Secția de chirurgie plastică și reparatorie. Articolul 72 din cap. 8 al Ordinului 1706/2.10.2007 arată că "Pacienții aflați în stare critică, necesitând monitorizare și ventilație, vor fi preluați de secțiile de ATI în urma stabilizarii și investigării lor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel