Brașov: Airbus Helicopters pregătește specialiști în România

Airbus_Helicopters_elicopter_H145M_01 foto 2
Airbus_Helicopters_elicopter_H145M_01 foto 2

Airbus Helicopters România este, pentru al treilea an la rând, partener oficial al Târgului Liceelor din județul Brașov, care are loc în perioada 6-7 mai 2018. Compania are un parteneriat cu Colegiul Tehnic Transilvania din Brașov - prin care oferă suport științific și material claselor de aeronautică - și susține activitatea liceului și în cadrul acestui eveniment.

 

Pentru anul școlar în curs, Colegiul Tehnic Transilvania a lansat și a doua clasă cu profil tehnic aviație, cu specializarea echipamente de bord, alături de cea cu specializarea structură. În prezent, 87 de elevi urmează cursuri în cele trei clase (două de a IX-a și una de a X-a), după o programă actualizată conform ultimelor cerințe ale industriei aeronautice.

Orele, la fabrica Airbus Helicopters 

Elevii au acces la cele mai noi informații din domeniu și își pot dezvolta abilitățile practice. Orele de practică se desfășoară în fabrica Airbus Helicopters România, unde tinerii beneficiază de îndrumarea și experiența specialiștilor Airbus. Acest lucru reprezintă o oportunitate și pentru companie, care poate să selecteze potențiali angajați, oferindu-le elevilor oportunitatea de a se familiariza cu specificul acestei activități și posibilitatea de a avea un loc de muncă într-o companie de renume.

"Compania investește în viitor și este dedicată proiectelor educaționale menite să pregătească o nouă generație de specialiști în domeniul aeronauticii. Vor fi beneficii pentru toate părțile implicate. Tinerii instruiți cu sprijinul nostru se pot baza pe un loc de muncă pe platforma de la Ghimbav, iar noi vom avea angajați calificați", a declarat Serge Durand, responsabil Airbus pentru România.

Profesorii, la rândul lor instruiți la fabricile din România și Franța

Profesorii de la Colegiul Tehnic Transilvania au fost instruiți în Campusul de Meserii și Calificări Aeronautice Provence – Alpes – Côte d'Azur (Franța) și la sediul Airbus Helicopters România.

Clasele speciale cu profil aviație sunt rezultatul unui parteneriat educațional susținut de către Airbus Helicopters România, Ministerul Educației Naționale, Ambasada Franței, Institutul Francez din România, Alianța Franceză, Inspectoratul Școlar Judetean Brasov, clusterul Transylvania Aerospace, IAR, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Campusul de Meserii și Calificări Aeronautice Provence – Alpes – Côte d'Azur.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel