Botoșaniul rămâne FĂRĂ TRAMVAIE. Primarul scoate șinele

Facebook - Reabilitare cale rulare tramvai Botosani
Facebook - Reabilitare cale rulare tramvai Botosani

Primarul din Botoșani, Cosmin Andrei, vrea să renunțe la tramvaiele din oraș. 

Primarul Botoşaniului, Cosmin Andrei, şi-a manifestat, miercuri, intenţia de a renunţa la sistemul de transport public cu tramvaiele în municipiul reşedinţă de judeţ, transmite Agerpres. Edilul a declarat, într-o conferinţă de presă, că şinele de tramvai ar urma să fie scoase, iar acest mijloc de transport va înlocuit cu autobuze electrice.

Contract pentru reabilitarea șinelor de tramvai de 180 de milioane de lei

Măsura este una surprinzătoare, în contextul în care Primăria municipiului Botoşani a semnat un contract de finanţare în valoare de 180 de milioane de lei pentru reabilitarea căii de rulare a tramvaielor.

Edilul municipiului Botoşani susţine că există o mare probabilitate de a renunţa la acest proiect european, ca urmare a faptului că administraţia locală nu dispune de suma de 67 de milioane de lei necesară cofinanţării investiţiei.

"Astăzi avem nevoie în municipiul Botoşani de 67,3 de milioane de lei ca să ducem la bun sfârşit acest proiect. Şi, iată, vin în faţa dumneavoastră cu o rugăminte, să ne ajutaţi în efectuarea unei consultări publice în care să întrebăm cetăţenii dacă îşi mai doresc tramvaie în municipiul Botoşani în aceste condiţii, cu o contribuţie a municipiului Botoşani de 67 de milioane de lei, sau dacă renunţăm la acest proiect şi aşteptăm următorul exerciţiu financiar unde vom fi eligibili pentru schimbarea transportului public şi achiziţia de autobuze electrice. Această sumă consistentă presupune obligatoriu contractarea unui împrumut. Nu vedem niciun orizont optimist prin suplimentarea sumelor de la ADR Nord-Est sau printr-un sprijin al Guvernului", a afirmat Cosmin Andrei.

Tramvaiele sunt prea scumpe

Primarul susţine că suma necesară cofinanţării proiectului de modernizare a căii de rulare a tramvaielor este de trei ori mai mare decât bugetul anual de investiţii al municipiului Botoşani.

El precizează că există, de asemenea, riscul ca implementarea proiectului european să nu se înscrie în termenul limită de 31 decembrie 2023, iar municipalitatea ar putea fi nevoită să returneze toate sumele cheltuite până la momentul respectiv. Potrivit primarului, decizia finală va fi adoptată după consultarea populaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel