Botoşani. Pompierii au intervenit în peste 40 de situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteo periculoase

Pompierii din Botoşani au avut, marţi după-amiază, peste 40 de intervenţii pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteo periculoase, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, cele mai multe misiuni, 28, au fost desfăşurate în comuna Dângeni, acolo unde acoperişurile unor case au fost smulse de vânt, iar mai mulţi copaci au fost doborâţi. 'În urma manifestării fenomenelor meteo de ieri după-amiază (marţi după-amiază n.r.), vânt puternic, care la rafală a atins 70.... 90 km/h, vijelie, grindină de mici dimensiuni, averse, pompierii militari au executat 41 de misiuni de înlăturare a efectelor.

S-a intervenit pentru înlăturarea mai multor copaci şi stâlpi căzuţi pe şosea, maşini sau case şi degajarea mai multor acoperişuri desprinse de vânt. Cele mai multe intervenţii, 28 la număr, au fost pe raza comunei Dângeni. La Ştefăneşti au fost executate zece misiuni', a afirmat Lupu. De asemenea, miercuri dimineaţă, pompierii din Ştefăneşti au fost solicitaţi să intervină pentru înlăturarea unui copac căzut peste o casă de pe raza oraşului. Tot miercuri dimineaţă, pompierii din Săveni acţionează pentru asanarea unor fântâni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel