Botoşani: 40 de fermieri au cerut sprijin financiar pentru susţinerea producţiei de usturoi

Zeci de fermieri din judeţul Botoşani vor beneficia, în acest an, de sprijin financiar pentru susţinerea producţiei de usturoi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei pentru Agricultură, Cristian Delibaş.

Potrivit acestuia, în Programul 'Usturoi 2019' s-au înscris 40 de producători agricoli, cei mai mulţi din comuna Copălău, recunoscută pentru culturile de usturoi. Şeful Direcţiei pentru Agricultură susţine că suprafaţa cea mai mare pentru care s-a solicitat sprijin financiar este de opt hectare, aceasta aparţinând unui fermier din municipiul Dorohoi. 'Sprijinul financiar va veni după ce fermierii vor face dovada producţiei.

Eu cred că acest program, ca şi cel de tomate, se va bucura de foarte mare succes. La noi funcţionează puterea exemplului şi eu cred că anul viitor, după ce acest program pentru usturoi se va bucura de succes, va avea mai mulţi beneficiari', a afirmat Delibaş. Pentru fiecare hectar cultivat cu usturoi, producătorii vor beneficia din partea statului român de un ajutor financiar de 3.000 de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel