Botoșani. Familie, în greva foamei după o decizie a instanței

Un bărbat şi o femeie din Botoşani, soţ şi soţie, au intrat, joi, în greva foamei, în semn de protest după ce Tribunalului Botoşani i-a condamnat pe ucigașii fiicei lor la câte şase ani şi zece luni de închisoare. 

Soţii Anişoara şi Giovani Dănăilă, din oraşul Darabani, protestează în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani, dorind astfel să atragă atenţia Ministerului Justiţiei faţă de soluţia dispusă de judecători în dosarul în care cei doi bărbaţi au fost acuzaţi de omor, tentativă de omor, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi curse ilegale de maşini. 

"Vrem să ne vadă Ministerul Justiţiei. Suntem nişte oameni necăjiţi, pe care nu îi sprijină nimeni. Suntem nişte oameni ai nimănui, care ardem în foc. Vai şi amar de mama care pune pământ pe pieptul copilului. De ce a plătit Anda? A plătit distracţia la doi nenorociţi? Ce a făcut copilul meu? Dacă furi o găină, îţi dă cinci ani. Dacă ucizi un om, iei şase. Pentru noi viaţa nu mai are niciun sens. M-am gândit că justiţia o să facă dreptate, dar uitaţi ce dreptate a făcut! Mi se pare că s-a depăşit orice limită", susţine Anişoara Dănăilă. 

Accidentul rutier a avut loc în luna mai a anului trecut, cu o zi înainte de Paşte, după ce doi bărbaţi, Florin Stănescu şi Emil Bujor, cu vârste de 45, respectiv 47 de ani, au ieşit dintr-un bar din oraşul Darabani, unde consumaseră alcool, au urcat la volanul unor maşini puternice şi au efectuat o cursă ilegală pe strada 1 Decembrie din localitate. 

În timpul cursei, ei au ocupat ambele sensuri de mers, iar la un moment dat nu au putut evita coliziunea cu un autoturism care circula regulamentar în faţa lor şi care era condus de Anda Dănăilă, de 22 de ani. În urma impactului, tânăra a decedat pe loc, iar fratele său, care se afla în autoturism, a fost rănit grav. 

În urma procesului, Tribunalul Botoşani i-a condamnat, luni, la câte şase ani şi zece luni de închisoare pe cei doi bărbaţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel