Urmărește emisiunea live


Borrell către europeni, în contextul războiului din Ucraina: Daţi căldura mai încet în locuinţe!

SURSA: Facebook
SURSA: Facebook

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, le-a cerut cetăţenilor europeni 'să dea căldura mai încet în locuinţe', pentru că trebuie 'plătit un preţ' pentru 'tăierea cordonului ombilical' care uneşte economia UE de cea rusă, în contextul războiului din Ucraina.

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell le-a cerut miercuri cetăţenilor europeni 'să dea căldura mai încet în locuinţe', pentru că trebuie 'plătit un preţ' pentru 'tăierea cordonului ombilical' care uneşte economia UE de cea rusă, în contextul războiului din Ucraina, transmite EFE, citat de Agerpres.

'Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să tăiem cordonul ombilical care leagă economia noastră cu cea rusă şi să întrerupem fluxul care le permite să acumuleze rezerve cu care să-şi finanţeze războiul', a declarat Borrell în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European pe tema invaziei ruse, la care a participat şi şefa guvernului eston Kaja Kallas.

'Putem face acest lucru la nivel macro', aşa cum a făcut marţi Comisia Europeană, prezentând o directivă pentru reducerea cu două treimi a importurilor de gaz rusesc până la sfârşitul anului, dar şi la nivel micro, spune Borrell, care i-a invitat în acest sens pe cetăţenii europeni să mai pună o haină pe ei.

"Cer ca toată lumea să facă un efort individual pentru a reduce consumul de gaz"

'Cer totodată ca toată lumea să facă un efort individual pentru a reduce consumul de gaz, la fel cum reducem consumul de apă atunci când este secetă şi la fel ca atunci când ne punem o mască pentru a combate un virus', a insistat el, referindu-se la pandemia de coronavirus.

Borrell consideră că 'ceea ce am făcut împotriva COVID-19 trebuie să o facem în favoarea Ucrainei. Trebuie să aibă loc o mobilizare a spiritelor, a activităţilor, a atitudinilor individuale, într-un angajament colectiv pentru a face faţă unei sarcini care este fără îndoială istorică'. 

VEZI ȘI: UE anunță noi sancțiuni împotriva a circa 100 de oficiali ruși

Guvernele din Uniunea Europeană pregătesc o nouă rundă de interdicții de călătorie și înghețare de active pentru aproximativ 100 de ruși din cauza invaziei Moscovei în Ucraina, anunță Sky News.

O decizie privind noile sancțiuni ar putea fi luată în cursul zilei de miercuri, a declarat cel mai înalt diplomat al UE.

„Statele membre lucrează la un pachet de sancțiuni, în jur de 100 de persoane responsabile la diferite niveluri de guvernare", a declarat Josep Borrell în fața Parlamentului European de la Strasbourg.

El a spus că speră să se ajungă la un acord "până la sfârșitul sesiunii de astăzi", fără a da mai multe detalii, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel