Urmărește emisiunea live


Bornă istorică: Primul site de filme piratate închis. Se deschide cutia Pandorei pentru internauţi?

siteurile pirate ar pputea lua sfarsit
siteurile pirate ar pputea lua sfarsit

Un judecător de la Înalta Curte din Marea Britanie a dispus blocarea siteului Newzbin 2, care oferea contra cost filme piratate. Această decizie ar putea avea repercusiuni pe termen lung în toată Uniunea Europeană, pentru că odată precentul stabilit va fi mult mai uşor să închizi astfel de siteuri.

Motivaţia judecătorului se bazează pe încălcarea dreptului de autor. "Se ştie că utilizatorii şi operatorii Newzbin 2 încalcă drepturile de autor pe scară largă, şi în special încalcă drepturile de autor ale studiourilor de filme dar şi ale televiziunilor", a motivat acesta.

Judecătorul a continuat şi a spus că activitatea practicată de acest site este ilegală, cu atât mai mult, cu cât posibilitatea de a vedea filmele era condiţionată de abonament.

Procesul se va relua în luna octombrie în acest an, dar administratorii siteului au precizat că nu vor face recurs la decizia instanţei.

În România activează sute de astfel de siteuri. Cel mai cunoscut din domeniu fiind vplay. ro, care oferă seriale în schimbul unui abonament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel