Boris Pistorius, noul ministru al Apărării din Germania, după demisia lui Christine Lambrecht

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat un nou ministru al Apărării, după ce Christine Lambrecht a demisionat. 

Cancelarul german Olaf Scholz a confirmat marţi desemnarea social-democratului Boris Pistorius la conducerea Ministerului Apărării, prezentându-l drept persoana potrivită pentru a conduce schimbarea de epocă provocată de războiul din Ucraina, informează AFP şi DPA.

Christine Lambrecht a demisionat luni din postul de ministru al apărării, în contextul creşterii presiunilor asupra guvernului de la Berlin pentru a livra tancuri Ucrainei.

Boris Pistorius (62 de ani), ministru de interne al landului Saxonia Inferioară, este un om politic cu înaltă experienţă, care se ocupă de ani întregi de politica de securitate, a subliniat Scholz într-o declaraţie scrisă, conform Agerpres.

Pistorius va depune jurământul joi, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

Pistorius, numire surpriză. Favoritul era altul



Numirea lui Boris Pistorius este o surpriză, favoriţii pentru postul de ministru al apărării fiind ministrul muncii Hubertus Heil, co-liderul Partidului Social-Democrat Lars Klingbeil şi şeful Cancelariei federale, Wolfgang Schmidt.

Pistorius este ministru de interne al landului Saxonia Inferioară începând din anul 2013. Anterior, el a fost primar al oraşului Osnabrück. Este văduv şi are două fiice.

Deocamdată nu este clar dacă Olaf Scholz va rămâne consecvent obiectivului său privind paritatea de gen în guvernul federal, aşa cum a promis în campania electorală din 2021.

Marţi dimineaţă, ministrul economiei Robert Habeck, membru al Verzilor, a afirmat că ar fi normal ca Scholz să respecte acel obiectiv.

Înaintea demisiei Christinei Lambrecht din postul de ministru al apărării, miniştrii federali germani erau opt femei şi opt bărbaţi. Numirea lui Pistorius modifică acest echilibru, către şapte femei şi nouă bărbaţi, fără a-l lua în calcul şi pe cancelarul Olaf Scholz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel