Urmărește emisiunea live


Boris Johnsons îl pune la zid pe primarul Londrei: A FALIMENTAT!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul britanic Boris Johnson l-a acuzat dur pe primarul Londrei, Sadiq Khan.

Boris Johnson a spus că a falimentat sistemul de transport al capitalei, după ce acesta a cerut un pachet de asistenţă de 5,7 miliarde de lire (7,4 miliarde dolari) pentru acest sistem, serios afectat de restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

"Actualul primar al Londrei a falimentat practic TfL (Transport for London) înainte de venirea coronavirusului", a afirmat în parlament actualul premier, fost primar al capitalei britanice din 2008 până în 2016.

Johnson (conservator) a mai susţinut între altele că în 2016 TfL a fost lăsat într-o stare de "sănătate robustă". Khan (opoziţia laburistă) a cerut pachetul de asistenţă în condiţiile în care lockdown-ul impus pe fondul pandemiei a dus la scăderea dramatică a deplasărilor cu transportul public în Londra.

Guvernul lui Johnson negociază în prezent cu mai mulţi primari de oraşe britanice în legătură cu modul în care pot fi compensate pierderile afacerilor forţate să închidă în timpul restricţiilor şi cum pot fi ajutate serviciile publice să-şi continue activitatea.

Khan, care a îngheţat parţial tarifele călătoriilor cu TfL, a atenţionat mai devreme că propunerile guvernului - care cere în ce-l priveşte majorarea tarifelor şi o serie de alte măsuri ca extinderea aşa-ziselor zone de "congestionare" a traficului, unde şoferii trebuie să plătească o taxă pentru deplasarea în oraş - îi vor descuraja şi mai mult pe londonezi să călătorească, ceea ce va afecta şi mai mult revenirea la normalitate.

Populaţia Londrei a depăşit în 2015 recordul din 1939 de 8,6 milioane de locuitori, iar conform previziunilor de dinainte de pandemie urmează să treacă de 10 milioane în 2030, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel