Boris Johnson: Puteți să îmi legați mâinile, dar nu voi amâna Brexit

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat marți în Parlament că sub nicio formă nu va amâna ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, după ce Parlamentul a aprobat legea care blochează un Brexit fără Acord, relatează Reuters.

Conform legii aprobate în noaptea de luni spre marți în Parlamentul britanic, Boris Johnson este forțat să amâne ieșirea din Uniunea Europeană până în ianuarie 2020 în cazul în care nu va reuși să încheie un acord. „Acest Guvern va continua negocierea unui acord, în timp ce se pregătește să plece fără un acord”, a declarat Boris Johnson în Parlament. „Voi merge la summitul crucial al UE în data de 17 octombrie și oricât încearcă acest Parlament să îmi lege mâinile, voi încerca să obțin un acord în interesul național. Acest Guvern nu va mai amâna Brexit”, a adăugat prim-ministrul britanic, citat de Mediafax.

Parlamentarii din Camera Comunelor au respins pentru a doua oară într-o săptămână propunerea lui Boris Johnson de a convoca alegeri anticipate.

Ce proiect au adoptat membrii Camerei Comunelor

În pofida opoziției manifestate de Guvernul condus de Boris Johnson, membrii Camerei Comunelor au aprobat săptămâna trecută, cu 327 de voturi, un proiect care are drept scop să evite posibilitatea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord. Legea a fost ulterior aprobată de Camera Lorzilor și de regina Elizabeth a II-a.

Ulterior, Parlamentul de la Londra a fost prorogat, până pe 14 octombrie, ca urmare a deciziei de a respinge propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate, în contextul dezacordului privind producerea unui Brexit fără acord. Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a avertizat mai devreme că suspendarea Parlamentului va avea loc după ce Johnson va încerca să-i convingă pe parlamentari să fie de acord cu convocarea de alegeri anticipate.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel