Boris Johnson, provocare pentru opoziţie: Să lanseze o moţiune de cenzură

Boris Johnson
Boris Johnson

Boris Johnson a lansat o provocare pentru opoziţia din Parlamentul Britanic. Premierul le-a cerut parlamentarilor să voteze o moţiune de cenzură pentru a debloca criza legată de Brexit. 

"Parlamentul trebuie fie să stea deoparte şi să lase guvernul să pună în aplicare Brexitul, fie să prezinte o moţiune de cenzură", a declarat prim-ministrul conservator, la o zi după hotărârea istorică a Curţii Supreme care a anulat decizia sa de a suspenda parlamentul. Deputaţii au "până la sfârşitul şedinţei de astăzi (miercuri) pentru a prezenta o moţiune de cenzură împotriva guvernului! Daţi-i drumul! Şi o vom putea vota mâine! Vor avea curajul să facă asta? Sau vor refuza să-şi asume responsabilitatea?", a mai spus el, ridicând tonul pentru a acoperi huiduielile opoziţiei.

Boris Johnson, critici la adresa Parlamentului

'De ce le este frică?', a lansat prim-ministrul, criticând un 'parlament paralizat' care 'va continua să saboteze negocierile' privind Brexitul cu Uniunea Europeană, şi reiterând apelul său la organizarea de alegeri legislative anticipate.

Acest lucru i-ar permite să scape din situaţie actuală de criză şi să aibă mâinile libere pentru a-şi desfăşura strategia privind Brexitul, până în prezent sistematic respinsă de parlament de la instalarea sa la putere în iulie. La rândul său, liderul opoziţiei, laburistul Jeremy Corbyn, a afirmat că, deşi doreşte demisia lui Boris Johnson, nu sprijină organizarea de alegeri atât timp cât ameninţarea unui Brexit fără acord, pentru care actualul premier s-a pronunţat în repetate rânduri, nu va fi îndepărtată. Jeremy Corbyn doreşte mai întâi amânarea Brexitului şi apoi organizarea de alegeri. 'Nimeni nu are încredere în prim-ministru. Pentru binele acestei ţări, el trebuie să plece', a declarat laburistul în plenul unei Camere turbulente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel