Boris Johnson, provocare pentru opoziţie: Să lanseze o moţiune de cenzură

Florin Răvdan / 25 sep 2019 / 22:53 Salveaza PDF Comentarii
Boris Johnson
Boris Johnson

Boris Johnson a lansat o provocare pentru opoziţia din Parlamentul Britanic. Premierul le-a cerut parlamentarilor să voteze o moţiune de cenzură pentru a debloca criza legată de Brexit. 

"Parlamentul trebuie fie să stea deoparte şi să lase guvernul să pună în aplicare Brexitul, fie să prezinte o moţiune de cenzură", a declarat prim-ministrul conservator, la o zi după hotărârea istorică a Curţii Supreme care a anulat decizia sa de a suspenda parlamentul. Deputaţii au "până la sfârşitul şedinţei de astăzi (miercuri) pentru a prezenta o moţiune de cenzură împotriva guvernului! Daţi-i drumul! Şi o vom putea vota mâine! Vor avea curajul să facă asta? Sau vor refuza să-şi asume responsabilitatea?", a mai spus el, ridicând tonul pentru a acoperi huiduielile opoziţiei.

Boris Johnson, critici la adresa Parlamentului

 

'De ce le este frică?', a lansat prim-ministrul, criticând un 'parlament paralizat' care 'va continua să saboteze negocierile' privind Brexitul cu Uniunea Europeană, şi reiterând apelul său la organizarea de alegeri legislative anticipate.

Acest lucru i-ar permite să scape din situaţie actuală de criză şi să aibă mâinile libere pentru a-şi desfăşura strategia privind Brexitul, până în prezent sistematic respinsă de parlament de la instalarea sa la putere în iulie. La rândul său, liderul opoziţiei, laburistul Jeremy Corbyn, a afirmat că, deşi doreşte demisia lui Boris Johnson, nu sprijină organizarea de alegeri atât timp cât ameninţarea unui Brexit fără acord, pentru care actualul premier s-a pronunţat în repetate rânduri, nu va fi îndepărtată. Jeremy Corbyn doreşte mai întâi amânarea Brexitului şi apoi organizarea de alegeri. 'Nimeni nu are încredere în prim-ministru. Pentru binele acestei ţări, el trebuie să plece', a declarat laburistul în plenul unei Camere turbulente.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24