Boris Johnson nu exclude suspendarea parlamentului, pentru a forţa un Brexit fără acord

Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson, favorit la funcţia de preşedinte al Partidului Conservator, va lăsa deschisă posibilitatea suspendării parlamentului pentru a forţa un Brexit fără acord, relatează joi cotidianul The Times, citat de Reuters.

Într-o întâlnire privată cu parlamentari conservatori pro-Brexit, desfăşurată săptămâna trecută, Johnson a dar asigurări că nu va exclude în mod explicit această posibilitate, a scris publicaţia menţionată, citând un important deputat conservator favorabil ieşirii din Uniunea Europeană.

Boris Johnson şi-a lansat miercuri candidatura pentru a-i succede premierului demisionar Theresa May la conducerea Partidului Conservator şi a guvernului, el insistând că Regatul Unit trebuie să iasă din UE pe 31 octombrie şi a criticat amânarea Brexitului pe care a echivalat-o cu o înfrângere.

După trei ani de la referendumul privind retragerea din UE şi două date limită pierdute - amânările Brexitului din martie şi aprilie - populaţia britanică se simte dezamăgită şi chiar exasperată de incapacitatea politicienilor de a pune în practică retragerea din blocul comunitar, a spus Boris Johnson în faţa unei săli arhipline în cartierul londonez Westminster.

În opinia sa, alegătorii britanici se vor simţi uşuraţi dacă în final se va realiza Brexitul, pentru că acest lucru va face posibil ca de atunci înainte guvernul să se concentreze pe alte probleme importante pentru Regatul Unit.

Boris Johnson concurează cu încă nouă politicieni consevatori într-o cursă al cărei deznodământ va fi cunoscut în a doua jumătate a lunii iulie în urma unui proces complex cu mai multe runde de vot în interiorul partidului. Fost ministru de externe în cabinetul Theresei May, Boris Johnson a demisionat din acest post în iulie 2018, criticând ceea ce considera a fi o abordare prea conciliantă a şefei guvernului în negocierile cu UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel