Boris Johnson, fascinat de Trump? Ce spune fostul ambasador britanic în SUA

Foto: Agerpres/EPA
Foto: Agerpres/EPA

Fostul ambasador britanic în SUA declară că premierul Boris Johnson este fascinat de Trump.

Fostul ambasador britanic în SUA, Kim Darroch, afirmă că premierul britanic Boris Johnson este fascinat de preşedintele american Donald Trump şi intrigat de "relaţia sa intermitentă cu faptele şi cu adevărul", într-o nouă carte care apare în serial începând de sâmbătă în publicaţia The Times, transmite EFE, scrie Agerpres. 

Într-un interviu cu această publicaţie, Darroch, care la 10 iulie 2019 a demisionat după ce în presă au apărut telegrame diplomatice în care îl califica pe Trump drept "inept", dă parţial vina pentru căderea sa în dizgraţie pe Johnson care, atunci când a candidat pentru şefia Partidului Conservator, nu l-a susţinut în faţa atacurilor preşedintelui american.

Părerea lui Donald Trump 



În timp ce guvernul în exerciţiu al conservatoarei Theresa May l-a sprijinit, Johnson, favorit să-i succeadă, a evitat s-o facă, într-o dezbatere televizată din 9 iulie 2019, după ce Trump a anunţat că nu va mai discuta cu diplomatul englez, pe care l-a numit "afectat şi prost".

În cartea "Collateral Damage: Britain, America and Europe in the Age of Trump" (Pagube colaterale: Marea Britanie, America şi Europa în era lui Trump), Darroch scrie despre activitatea sa la ambasada din Washington, pe care Johnson a vizitat-o în calitate de ministru de externe în guvernul lui May.

”Vocabularul limitat”



Fostul ambasador povesteşte că actualul premier britanic, care a ajuns în această funcţie la 24 iulie 2019, se simţea atras îndeosebi de "vocabularul limitat" al liderului republican american, de "simplitatea mesajului, de dispreţul faţă de corectitudinea politică, de imaginile adesea incendiare" şi de modul în care gestiona "adevărul".

La rândul său, Trump vedea în Johnson un fel de "suflet pereche", afirmă Darroch, care, în timpul interviului, apreciază că este posibil ca Johnson să folosească un stil asemănător celui al lui Trump atunci când îşi transmite mesajele către populaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel