Boris Johnson, cu picioarele pe masă la Palatul Elysee. Premierul britanic, pus pe glume la întâlnirea cu Emmanuel Macron

O fotografie cu premierul britanic Boris Johnson stând cu piciorul pe una dintre mesele de la Palatul Elysee a stârnit controverse în Franţa. 

Johnson, care nu s-a jenat niciodată să joace rolul clovnului în cariera sa politică, a fost filmat glumind în faţa camerelor şi aşezându-şi pentru scurt timp piciorul drept pe o măsuţă de cafea în Palatul Elysee, în prezenţa preşedintelui Emmanuel Macron, după care le-a făcut un semn cu mâna fotografilor din sală. Macron a privit, părând amuzat. 

De ce a recurs Johnson la acest gest

Totul ar fi pornit, se pare, de la o glumă a lui Macron, care i-a sugerat lui Boris Johnson că măsuţele din camera în care se aflau ar putea fi folosite şi pe post de suport pentru picioare. 

Momentul amuzant a durat doar câteva secunde, însă a fost suficient pentru ca jurnaliştii prezenţi în sală să imortalizeze momentul. 

Scena a avut loc după ce Johnson şi Macron s-au adresat jurnaliştilor în curtea de la Elysee, ocazie cu care preşedintele francez a avertizat că nu mai este timp pentru rescrierea acordului de divorţ cu Uniunea Europeană până la 31 octombrie, data prevăzută pentru Brexit. Preşedinţia franceză a comunicat ulterior că discuţiile au fost 'constructive' şi 'aprofundate'.

De altfel, acesta a fost încă un prilej pentru presa franceză să îl critice pe premierul britanic. Jurnaliştii francezi au afirmat că, deşi este un produs al unor şcoli importante din Regat, Boris Johnson nu este decât un exponent al mişcării Punk. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel