Boris Johnson, atac la liderul opoziției: A venit momentul să se comporte ca un bărbat

Boris Johnson
Boris Johnson

Boris Johnson l-a atacat pe liderul opoziției, Jeremy Corbyn, în ceea ce privește Brexitul.

Premierul britanic Boris Johnson l-a îndemnat vineri pe liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn să fie bărbat şi să susţină convocarea alegerilor anticipate pentru a ieşi din impasul Brexitului, transmite AFP, citează Agerpres.

''A venit momentul ca Jeremy Corbyn să se comporte ca un bărbat'', a spus liderul conservator la postul Sky News. Să organizăm alegerile anticipate pe 12 decembrie, a insistat Johnson.

Acesta din urmă a cerut joi convocarea alegerilor anticipate după ce Camera Comunelor a aprobat legea privind acordul de retragere din UE (Withdrawal Agreement Bill), dar a respins un calendar de examinare accelerată a legislaţiei privind Brexitul propus de guvern cu termene care să permită ieşirea din UE pe 31 octombrie.

Amânare a Brexitului


Pentru a fi convocate aceste alegeri este de asemenea nevoie de un vot al Camerei Comunelor, unde Partidul Conservator nu mai are majoritate. Or, Jeremy Corbyn a reafirmat că Partidul Laburist nu va vota pentru convocarea unui asemenea scrutin atât timp cât nu va fi exclusă ameninţarea unui Brexit fără acord, astfel că şansele de a avea alegeri anticipate sunt foarte reduse, mai ales că pentru organizarea unor alegeri anticipate este nevoie de o majoritate de două treimi în Camera Comunelor.

Cele 27 de state membre ale UE (fără Regatul Unit) au acceptat vineri cererea Londrei pentru o amânare a Brexitului, dar fără să stabilească noua dată a retragerii Regatului Unit din UE, decizia în acest sens urmând să fie luată săptămâna viitoare.

Conform acestor oficiali, liderii europeni doresc mai întâi să afle decizia parlamentului britanic privind solicitarea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor anticipate, o hotărâre a Camerei Comunelor fiind aşteptată luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel