Boris Johnson anunţă noi restricţii și activarea ”Planului B”

Premierul Marii Britanii a anunţat noi restricţii.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunţat, miercuri seară, noi restricţii antiepidemice, pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri COVID-19.

Boris Johnson a anunţat activarea „Planului B", care prevede o serie de măsuri în contextul răspândirii noii tulpini a virusului SARS-CoV-2.

Începând de luni, toţi angajaţii sunt sfătuiţi să lucreze de acasă dacă pot face acest lucru, iar măştile medicale sunt obligatorii în spaţiile interioare, conform postului Sky News. Permisul COVID-19 va fi necesar pentru accesul în cluburi de noapte şi în alte spaţii interioare aglomerate. O altă măsură vizează efectuarea de teste zilnice de către persoanele care au avut contacte cu oameni infectaţi.

Boris Johnson a reiterat apelul în sensul vaccinării, argumentând că "restricţiile nu vor putea fi aplicate pe termen nedeterminat".

Boris Johnson a respins criticile privind organizarea unor petreceri de Crăciun, anul trecut, la Biroul său, subliniind că "nu au fost încălcate regulile epidemice", dar precizând că vor exista investigaţii.

Noile măsuri urmează să fie supuse aprobării Camerei Comunelor şi se vor aplica doar în Anglia. Guvernele din celelalte regiuni britanice adoptă propriile măsuri pentru combaterea pandemiei, notează Mediafax.

Bilanț coronavirus România, 8 decembrie 2021: 1.279 cazuri noi și 86 de decese

Până astăzi, 8 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.789.539 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.552 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.707.968 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.279 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 35 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 249 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 57.360 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel