Boris Johnson anunță LOCKDOWN național în Anglia

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat că Anglia va intra în lockdown național, după ce varianta nouă a Covid-19 s-a dovedit foarte infecțioasă.

Johnson s-a adresat națiunii la ora locală 20:00, pe canalele naționale de televiziune. În începutul discursului, premierul a spus că strategia națională anti-Covid-19 a funcționat bine până la apariția noii tulpini a virusului, fapt ce a dat peste cap planurile.

Frustrant și alarmant

„Avem acum o nou variantă a virusului. A fost atât frustrant, cât și alarmant să vedem viteza cu care noua variantă circulă. Oamenii noștri de știință au confirmat că noua variantă este între 50% și 70% mai transmisibilă, acest lucru înseamnă că este mult mai probabil să vă infectați și să-l dați mai departe.

În timp ce vă vorbesc în această seară, spitalele noastre sunt sub o presiune mai mare din partea Covid-19 decât în orice alt moment al pandemiei. În Anglia, numărul de pacienți Covid-19 din spitale a crescut cu aproape o treime în ultima săptămână, la aproape 27.000, cu 40% mai mult decât primul vârf din aprilie”, a transmis Johnson.

Măsurile deja sunt dure, așa că se recurge la ultimele soluții

„Cu o mare parte din țară și așa sub restricții extreme, este clar că trebuie să facem mai mult împreună pentru a stabiliza această nou variantă în timp ce vaccinurile noastre sunt efectuate. În Anglia, va trebui să intrăm într-un lockdown național suficient de strict pentru a controla această variant ăa virusului. Astfel, guvernul din nou vă cere să stați în casă, să ieșiți doar pe motive limitate permise de lege precum cumpărăturile pentru lucruri esențiale, munca dacă nu este posibilă de acasă, exercițiile fizice, accesul la medicină și evadarea de abuz domestic”, a mai spus premierul britanic.

Durata lockdown-ului: cel puțin o lună jumătate

Dacă campania de vaccinare este de succes, obiectivul fiind vaccinarea cu prima doză a celor patru grupuri vulnerabile principale până la jumătatea lunii februarie, atunci țara va putea să mai relaxeze măsurile de restricție, a continuat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel