Boris Johnson a trimis la Bruxelles scrisoarea oficială de acceptare a amânării Brexitului până la 31 ianuarie

'Nu dispun de libertate, conform Legii (de retragere) din 2019 a Marii Britanii din Uniunea Europeană, care i-a fost impusă acestui guvern contrar voinţei sale, pentru a întreprinde orice altceva în afară de a confirma acordul formal al Marii Britanii faţă de această prelungire', a afirmat Boris Johnson în scrisoarea trimisă preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk. 

'Această prelungire nedorită a apartenenţei Regatului Unit la UE dăunează democraţiei noastre', a adăugat premierul britanic, îndemnând statele UE să indice în mod clar că nu va putea exista o nouă amânare a Brexitului după 31 ianuarie. La Bruxelles, purtătorul de cuvânt al lui Tusk a confirmat că Johnson a informat că acceptă amânarea Brexitului până la 31 ianuarie.

'Prim-ministrul Boris Johnson a confirmat acum acordul Marii Britanii faţă de prelungirea flexibilă a Brexitului, într-o scrisoare către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Procedura în scris a UE27 privind oficializarea deciziei va fi lansată în scurt timp', a precizat Preben Amann, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel