Boris Johnson a scăpat de o datorie de peste 500 de lire sterline

Premierul britanic Boris Johnson a obținut în instanță anularea unei datorii. Un tribunal îl condamnase anul trecut să o plătească. 

Premierul britanic Boris Johnson a obţinut joi anularea unei datorii în valoare de 535 de lire sterline (624 de euro), pe care în luna octombrie un tribunal îl condamnase să o plătească, transmite AFP, scrie Agerpres. 

Recurs pentru anularea datoriei



Downing Street a indicat joi că va depune un recurs pentru anularea acestei datorii total nefondate şi decizia iniţială a instanţei a fost retrasă ulterior în cursul zilei, a indicat o sursă judiciară.

Publicaţia Daily Mail a scris că Boris Johnson datorează suma respectivă unei femei obsedate de teorii ale conspiraţiei care îl acuză pe şeful guvernului de defăimări repetate. Femeia a lansat constant proceduri judiciare împotriva diverselor instituţii şi le trimite copii ale plângerilor sale Reginei, parlamentului britanic şi postului de radio şi televiziune BBC.

Acuzații legate de integritate



În contextul în care liderul conservator este vizat de o serie de acuzaţii în legătură cu integritatea sa, revista satirică Private Eye dezvăluise existenţa unei decizii a instanţei datând din 26 octombrie 2020, găsită într-o bază de date online a tribunalelor civile din Anglia şi Ţara Galilor.

Hotărârea justiţiei nu oferea detalii despre felul datoriei sau identitatea creditorului. În schimb, decizia îl menţiona clar ca debitor pe Boris Johnson, înregistrat cu celebra adresă Downing Street 10, reşedinţa premierilor britanici începând din 1735. 

Boris Johnson, implicat într-o altă anchetă

Boris Johnson face obiectul unei anchete în Marea Britanie din cauza vacanţelor de lux din insulele Caraibe.

Liderul conservator şi logodnica sa Carrie Symonds au petrecut Noul An pe insula privată Moustique, în Arhipelagul Grenadine din Caraibe. În declaraţia sa de avere în calitate de deputat, Boris Johnson a scris că aceste vacanţe în valoare de 15.000 de lire (17.400 de euro la cursul actual) i-au fost oferite de omul de afaceri David Ross, un donator al Partidului Conservator.

John Trickett, membru al guvernului "din umbră" al laburiştilor, l-a îndemnat însă pe premier să "clarifice cine a plătit pentru excursia sa de lux", după ce media au relatat că Ross nu a finanţat direct respectiva escapadă.

VEZI AICI MAI MULTE: Vacanţele de lux în Caraibe ale lui Boris Johnson, anchetate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel