Borboly Csaba cere guvernului să acționeze: Ursul nu are concediu

Bogdan Cotigă / 07 aug 2018 / 18:01 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba a cerut guvernului aprobarea de urgență a autorizației de intervenție și/sau de relocare în cazul urșilor care au atacat zile trecut mai multe persoane. 

Șeful CJ Harghita a spune că amenințarea urșilor este una reală și că oamenii au dreptate să ceară măsuri. "Ursul nu este în concediu în luna august. Bucureștiul este în vacanță de vară? Oamenii iau în serios daunele provocate de animalele sălbatice și se tem ca nu cumva ei să fie următorii care suferă de pe urma problemelor pe care le cauzează ursul," transmis Csaba. 

El a mai spus că Ministerul nu dorește să adopte acele măsuri care se impun, în concordanță cu directivele Uniuni Europene, reglementările și legile naționale. "Ce este catalogat a fi firesc în alte țări, cum ar fi spre exemplu ocrotirea vieții omenești, la noi în țară este ceva neobișnuit. Solicităm aprobarea de urgență a autorizației de intervenție și/sau de relocare și stabilirea cât mai curând a cotei de intervenție”, a afirmat Borboly Csaba.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22