BOR, mesaj pentru preoți care folosesc mediul virtual: Atenție la ceea ce postați!

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), reunit, joi şi vineri, în şedinţă de lucru, a luat în discuţie, printre altele, modul în care se desfăşoară activităţile de comunicare în spaţiul virtual.

Potrivit BOR, preoții sunt încurajați să folosească mijlocele moderne de comunicare în activitatea bisericească.

"Utilizarea de către clerul ortodox a mijloacelor de comunicare virtuală în întreaga activitate bisericească trebuie făcută cu scopul de a promova misiunea, viaţa spirituală şi unitatea Bisericii, nu în detrimentul acestora. Foarte multe biserici au site propriu, unde îşi promovează activitatea, ceea ce este foarte bine. Mai mult de atât, preoţii sunt încurajaţi să folosescă mijlocele moderne de comunicare în activitatea bisericească în special în promovarea activităţilor educative, social- filantropice şi misionare pe care le desfăşoară", a declarat pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.

Oficialul BOR a atras însă atenția că, "chiar şi atunci când este vorba de site-uri personale, preoţii trebuie să fie atenţi la ceea ce postează".

Centrele eparhiale vor face periodic evaluarea monahilor şi preoţilor care desfăşoară activităţi de comunicare în spaţiul virtual, este una dintre hotărârile BOR.

În plus, la ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care a avut loc în zilele de 5 şi 6 februarie, s-a mai hotărât: 

- Aprobarea noului Regulament al autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române;

- Cooperarea pastorală transfrontalieră a eparhiilor ortodoxe române din ţară şi cele din apropierea granițelor României cu scopul organizării şi derulării unor proiecte şi programe comune pastoral-misionare, social-filantropice şi cultural-educaţionale;

De asemenea, întrucât motivarea Curţii Constituţionale a României la decizia nr. 669 din 12 noiembrie 2014 cu privire la ora de Religie afirmă importanţa orei de Religie în educația elevilor, eparhiile vor ajuta pe părinţii copiilor să constate necesitatea continuității şi a învățării sistematice a disciplinei Religie pe întreaga perioadă a școlarizării copiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel