BOR - Liviu Dragnea, referendum. Bănescu: Presa a dezinformat

Vasile Bănescu FOTO AGERPRES
Vasile Bănescu FOTO AGERPRES

Bănescu precizează că nu a vorbit despre asocierea Bisericii Ortodoxe Române cu vreo parte a spectrului politic, "aşa cum au insinuat unele titluri de presă, ci despre felul în care, în mass-media şi în opinia publică, referendumul a fost asociat în mod fals şi forţat cu o persoană".

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, dezminte informaţiile apărute în presă potrivit cărora BOR l-ar fi acuzat în vreun fel sau altul pe liderul PSD, Liviu Dragnea, în legătură cu eşecul referendumului privind familia.

"În cadrul unei emisiuni de radio a postului RFI care a fost citată ulterior în presă am menţionat, între alte explicaţii ale rezultatului recentului referendum, faptul că acesta a fost în mod fals şi insistent asociat, de către presă, cu o anumită persoană politică, ceea ce a dus la politizarea demersului şi a provocat reţinerea unor oameni de a se prezenta la urne", explică Bănescu, într-un comunicat.

El spune că "citatul exact este 'Al doilea element a fost asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic. S-a spus clar că 'este referendumul lui'".

Asocierea cu Liviu Dragnea

"La întrebarea redactorului: 'Cine este X?', am răspuns: 'Evident, cei care au spus asta în spaţiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat în mod insistent cu acest referendum, ignorând faptul că actualii guvernanţi erau obligaţi să organizeze acest referendum'.

Aşa cum se poate vedea, răspunsurile mele nu conţin niciun fel de judecare a nimănui, ci doar constată una dintre explicaţiile participării reduse la referendum. De asemenea, nu am vorbit despre asocierea Bisericii Ortodoxe Române cu vreo parte a spectrului politic, aşa cum au insinuat unele titluri de presă, ci despre felul în care, în mass-media şi în opinia publică, referendumul a fost asociat în mod fals şi forţat cu o persoană", mai susţine purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel