BOR: Donațiile pentru Catedrală au crescut după lansarea piesei "Despre Smerenie"

Cea mai recentă melodie a trupei Taxi, "Despre smerenie", a influențat numărul donațiilor pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a declarat la Digi24, că au crescut donațiile pentru construirea Catedralei după difuzarea în spațiul public a melodiei-manifest, oamenii fiind revoltați de mesajul piesei.

Vasile Bănescu susține că mesajul cântecului trupei Taxi este țintit asupra unui proiect, dar nu sunt cunoscute utilitățile constuirii Catedralei Neamului.

„A polarizat idei cum nimeni nu s-ar fi aşteptat. S-a creat o făşie între susţinătorii proiectului şi cei care de curând nu apreciau acest proiect. Personal cred că respingerea unui asemenea proiect se datorează unei insuficiente cunoaşteri, e un reflex să respingi ceva ce nu cunoşti.

Patriarhia inclusiv trebuie să-l facă mai bine cunoscut. (...)

Nu sunt cunoscute utilităţile unui asemenea proiect. E o necesitate liturgică - actuala biserică a catedralei de pe Dealul Mitropoliei, este neîncăpătoare. Este o necesitate de ordin public, în această viitoare Catedrală sunt prevăzute lucruri importante - muzeu al creştinismului, parc de șase mii de ha, creşte numărul zonelor verzi...

Nu putem vorbi de preferinţe divine, dar o catedrală naţională nu poate fi construită nici din lemn şi nici mică. (...) Cultura dialogului e absolut necesară.

Eu m-am gândit să vorbim cu cei din trupa Taxi, dar n-am făcut-o încă, dar ar fi oportună o întâlnire cu aceşti oameni, cred în ideea unei intâlniri cu cei care s-au implicat la modul sincer într-un asemenea videoclip.

Nu s-a reacţionat considerând că un comunicat oficial de presă ar fi fost disproporţionat. Mă gândesc la asta şi sper să reuşesc să fac o astfel de întâlnire. Sper să fac o asemenea întâlnire, ar fi bine, dacă ar fi acolo, să vadă catedrala şi să-şi reconsidere opțiunea.

(...) În ultimele zile au crescut foarte mult donaţiile oferite de site - 15 mii de lei pe zi. Au crescut donaţiile pentru proiect în urma difuzării acestui clip",  a declarat purtătorul de cuvânt al BOR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel