Booking sau AirBnb în România: cei care închiriază unităţi de cazare trebuie să fie înregistraţi

Proprietarii de unităţi turistice care vor să închirieze prin intermediul platformelor online Booking.com sau AirBnb vor trebui să se licenţieze la Ministerul Turismului sau să se înregistreze la autorităţile locale, a declarat miercuri ministrul de resort, Bogdan Trif, într-o conferinţă de presă.

,,Nici vorbă să interzicem platformele online. Dimpotrivă. Vrem să oferteze prin aceste platforme doar cei care deţin unităţi licenţiate la MT sau, dacă sunt persoane fizice, să se înregistreze la autoritatea publică locală, online, fără niciun fel de cost. În acest moment, nu avem o evidenţă a unităţilor de cazare oferite prin platformele online. Consider că autorităţile statului trebuie să ştie care locuinţe sunt închiriate în acest mod, a declarat Bogdan Trif.

Potrivit acestuia, după înregistrare, unităţile de cazare vor fi verificate.

,,Vrem să ne asiguram de calitatea serviciilor şi că sunt respectate condiţiile de igienă şi siguranţă a turiştilor, a mai spus ministrul Turismului. Proiectul de lege a trecut de Senat şi va intra în dezbateri în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel