"Bonfire Night". Efigii ale lui Putin şi Barroso, arse în Marea Britanie

Preşedintele rus Vladimir Putin şi fostul preşedinte al Comisiei Europene (CE) Jose Manuel Barroso se află printre liderii ale căror efigii au fost arse miercuri în timpul sărbătorii anuale "Bonfire Night" în Marea Britanie.

Această comemorare, care constă în aprinderea unor ruguri şi focuri de artificii în întreaga ţară, marchează eşecul Gunpowder Plot ("Complotului prafului de puşcă"), atentatul plănuit de rebelul catolic Guy Fawkes, care voia să dinamiteze Parlamentul regelui James I în 1605.

Efigia lui Putin, în lenjerie intimă, aşezat pe un tanc - o trimitere la intervenţia rusă în Ucraina - a fost arsă la Lewes (sud), unde zeci de mii de persoane au obiceiul să se adune pentru a participa la "Bonfire Night".

Două efigii mari ale lui Alex Salmond, care a pierdut în septembrie referendumul pe care l-a organizat pentru independenţa Scoţiei, au fost retrase, după ce publicarea unor fotografii în care apăreau a provocat o furtună de proteste.

Citește și: Băsescu, summit Asia-Europa: TRAIAN BĂSESCU, discuții cu VLADIMIR PUTIN 

Efigia înaltă de zece metri a lui Barroso, care tocmai i-a cedat locul luxemburghezului Jean-Claude Juncker la conducerea CE la Bruxelles, a fost arsă în sătucul Edenbridge, în sud-vestul Angliei. El a fost "pedepsit" pentru că a cerut Marii Britanii o contribuţie bugetară suplimentară în valoare 1,7 miliarde de lire sterline (2,1 miliarde de euro), a declarat un membru al Edenbridge Bonfire Society.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel