Bombă din Al Doilea Război Mondial, explodată la Munchen. Cel puţin trei răniţi

O bombă din Al Doilea Război Mondial a explodat în Germania, la Munchen. Trei persoane au fost rănite. 

O veche bombă de aviaţie a explodat miercuri în apropiere de un pod de lângă cea mai aglomerată gară feroviară din Munchen, provocând rănirea a patru persoane, informează poliţia, relatează Reuters şi dpa, scrie Agerpres. 

Unul dintre cei trei răniţi se află în stare gravă, a anunţat serviciul de pompieri din Munchen.

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de foraj în scopul construcţiei unui tunel, a precizat poliţia. Zona periculoasă a fost izolată. "Nu există pericol în afara acestei zone", a precizat poliţia.

Experţi în explozibili au fost chemaţi pentru a examina rămăşiţele bombei care a explodat, precizează serviciul de pompieri.

Trafic feroviar afectat



Din cauza exploziei, traficul feroviar spre şi dinspre principala gară feroviară a fost suspendat, potrivit operatorului feroviar Deutsche Bahn. Nu se ştie când se va relua traficul feroviar.

Ministrul de interne din landul Bavaria Joachim Herrmann s-a deplasat la locul exploziei şi a precizat că bomba lovită accidental în timpul forajului avea 250 kg. El le-a dorit celor răniţi refacere grabnică, notează dpa.

De ce nu a fost găsită bomba până acum?



Este neclar de ce bomba nu a fost descoperită înainte ca în zonă să înceapă lucrările. Autorităţile din Munchen efectuează cu regularitate sondări pentru a descoperi posibile bombe neexplodate.

Peste 2.000 de tone de bombe şi muniţii sunt descoperite anual în Germania, la peste 70 de ani de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial.

Avioanele britanice şi americane au lansat asupra Germaniei 1,5 milioane de bombe în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, care au provocat moartea a 600.000 de persoane. Oficialii estimează că 15% din bombe nu au explodat, unele dintre ale aflându-se la adâncimi de până la 6 metri.

Bombă din al Doilea Război Mondial, găsită în curtea unei firme din Odorheiu Secuiesc

O bombă explozivă din al Doilea Război Mondial a fost găsită, luna trecută în curtea unei firme din municipiul Odorheiu Secuiesc, de o echipă de muncitori care efectua săpături, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, scrie Agerpres. 

Echipajul pirotehnic al ISU a fost alertat şi s-a deplasat la faţa locului, unde a identificat, ridicat, transportat şi depozitat, în condiţii de siguranţă, o bombă explozivă, calibrul 73 mm, provenind, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial.

Elementul de muniţie urmează să fie distrus în cadrul unei misiuni pirotehnice specifice a ISU Harghita.

 O bombă şi un proiectil au fost găsite în urma unor lucrări agricole, la Arad

O bombă şi un proiectil care ar fi din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite pe terenuri agricole, în urma unor lucrări de sezon, acestea fiind ridicate de către pirotehniştii arădeni pentru a fi distruse, mai scrie Agerpres.

Muniţia a fost găsită în localităţile Sânpaul şi Păuliş, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad.

"Muniţia descoperită în urma unor lucrări agricole provine cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial. Au fost descoperite o bombă de aviaţie şi un proiectil calibru 7.62. Muniţia a fost ridicată şi transportată la depozitul Inspectoratului, urmând a fi distrusă", arată sursa citată.

ISU reaminteşte că muniţia sau elementele de muniţie constituie un potenţial pericol şi trebuie anunţate autorităţile imediat ce sunt găsite. Este interzisă lovirea, mutarea sau transportarea acestor elemente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel